SALURKAN SUMBANGAN UNTUK PENDIDIKAN YANG LEBIH BAIK

SUMBANGAN ASPIRASI

Pusat Pendidikan Al-Itqan (AL-ITQAN) adalah sebuah institusi pendidikan tanpa laba. Segala kos pengoperasian dan juga pembangunan adalah daripada sumbangan orang awam dan juga ibubapa. Sejak awal penubuhan, AL-ITQAN sentiasa berusaha untuk meningkatkan tabung DANA AL-ITQAN dengan melaksanakan pelbagai kempen kutipan dana. 

 

KELESTARIAN KEWANGAN

PERKASAKAN PENDIDIKAN

INFRASTRUKTUR BAHARU

PERKASAKAN HUBUNGAN AWAM

PROGRAM UTAMA

WAKAF BERSAMA AL-ITQAN

Bagi merealisasikan pembinaan kuarters guru dan staf AL-ITQAN di atas tanah wakaf Al-Itqan yang akan memberi manfaat kepada 30 keluarga .

Satu hari rm 100

Kempen pembelian alatan mengajar abad ke – 21 yang bertujuan untuk meningkatkan kecekapan dalam proses pembelajaran dan pengajaran

berzakat di AL-ITQAN

Memberi peluang kepada individu dan korporat untuk berzakat di AL-ITQAN dengan pelbagai manfaat yang akan diterima

e-sedekah

Kempen kutipan dana oleh AL-ITQAN serendah RM10 untuk menjaga kebajikan guru dan staf AL-ITQAN beserta dengan pelajar.

PROGRAM TERDAHULU

LIK LAU FUN RUN 2019

Acara ini disertai lebih daripada 500 orang yang terdiri dari pelbagai lapisan masyarakat dan umur. tujuan utama program Lik Lau Fun Run ini bertujuan untuk memperkenalkan Pusat Pendidikan Al-Itqan pada masyarakat luar terutamanya masyarakat yang tinggal di Pulau Pinang

PESONA AIDILFITRI 2018

Majlis Makan Malam Aidilfitri 2018 yang diadakan di Alam Indah Banquet Hall Georgetown Penang. Majlis ini di laksanakan bagi mengumpulkan dana untuk pengoperasian Pusat Pendidikan Al-Itqan Pulau Pinang. Terima kasih di ucapkan kepada semua yang hadir dan terimakasih juga kepada para penyumbang.

KARNIVAL EDURIA AL-ITQAN 2017

Karnival Edu-Ria Pulau Pinang 2017 menyediakan pelbagai aktiviti seperti istana belon, lastik gergasi, cabaran fizikal, ceramah ilmu, pertandingan antara sekolah dan banyak lagi. Pelbagai makanan turut dijual semasa karnival ini. Karnival ini sesuai untuk semua peringkat umur.