Anda berada di:

PROJEK PEMBINAAN

PROJEK PEMBINAAN

Sekolah Al-Itqan, Pulau Pinang.

Kini, Pusat Pendidikan Al-Itqan telah memiliki tanah seluas 3 ekar di Lot 347 & 348 Mukim 9, Off Jalan Kampung Masjid, Teluk Kumbar, 11920 Bayan Lepas, Pulau Pinang.Sebuah Pusat Pendidikan yang menggabungkan Ilmu Akademik dan Diniah (agama) yang lengkap prasarananya dengan anggaran kos 8 juta perlu dibina dengan keadaan jumlah murid dan kondisi masyarakat yang mendesak. Pembinaan Bangunan Pusat Pendidikan Al-Itqan ini terdiri daripada Sekolah Rendah, Sekolah Menengah, dan  Pusat Tahfiz Al-Quran, asrama  RM 12 juta.

SUMBANGAN

Bagi mengumpul dana Pembinaan Pusat Pendidikan Al-Itqan, Pulau Pinang. Pusat Pendidikan Al-Itqan menyediakan beberapa cara untuk menyumbang kepada pengumpulan Dana Pembinaan Pusat Pendidikan Al-Itqan, Pulau Pinang.

1. DERMA
Kami menerima sebarnag derma/ infak atau sumbangan dalam bentuk wang/ perabot dan bahan binaan.

2. BELIAN TANAH LOT WAKAF.
Kami juga menerima belian lot tanah wakaf iaitu RM 50 = 1/2 Kaki.

3. ZAKAT.
Pihak Pusat Pendidikan Al-Itqan menerima dan menguruskan zakat pendapatan/ simpanan/ harta /perniagaan dengan pihak Urus Zakat Negeri Pulau Pinang yang membolehkan pihak pengeluar zakat menerima resit rasmi Pusat Urus Zakat (PUZ) untuk pengecualian cukai pendapatan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN). Sebahagian zakat tersebut akan disumbangkan Pusat Urus Zakat (PUZ) untuk  tujuan pembangunan sekolah.

Sila hubungi amil zakat sekolah untuk menguruskan sumbangan/ derma/ zakat.

1. Muhammad Yusof bin Omar
Pengarah Eksekutif dan Amil Zakat

2. Ustaz Muhammad Khairi b. Mohd. Tahir.( 017- 4174959)
Tenaga Pengajar dan Amil Zakat
3. Soleh bin Senafi
Pengetua. (0199041525)
Amil Zakat yang dilantik

5. Mohd Sukri bin Shariff
Amil Zakat dan Guru Besar
Pejabat Sekolah.
04- 6494203

* Bagi urusan zakat:
Sila tulis cek atas nama : PUSAT URUS ZAKAT MAINPP dan di belakang cek, sila tulis nama penuh, no. kad pengenalan  dan alamat surat menyurat.
* Bagi urusan sumbangan/ derma/ wakaf, sila tuliskan cek ditulis atas nama :

Sek. Ren. Al-Itqan

07034010012914 (Bank Islam)

Sek. Rendah Al-Itqan, Pulau Pinang.

07034010028591 (Bank Islam)

lawati : http://myitqankini.blogspot.com/ untuk mengetahui maklumat mengenai projek pembinaan bangunan.

Makluman Terkini

Ujian Saringan Tahfiz Sek Men Al-Itqan

Ujian Saringan Kelas Tahfiz Sekolah Menengah Al-Itqan akan bermula pada:-

15 Dis 2014 hingga 30 Dis 2014 bertempat di Sekolah Menengah Al-Itqan.

Ujian akan dijalankan sepenuh masa. Asrama disediakan. Bayaran makan RM150 sahaja.

* Pelajar yang lulus dalam ujian saringan akan diserap ke dalam program khas huffaz SMI-Al-Itqan

* Pelajar yang tidak lulus akan meneruskan pengajian dalam Aliran Perdana.

Pendaftaran ke Permata Itqan sesi 2015

Assalamualaikum wrt wbt,

Untuk maklumat semua, Hari Terbuka Permata Itqan akan diadakan pada 20hb Dis 2014 (Sabtu). Pendaftaran kemasukan ke Taska/Tadika Permata Itqan boleh dibuat pada hari tersebut.

Kedatangan tuan/puan amat dialu-alukan. Namun, bagi ibubapa/waris yang tidak dapat hadir boleh membuat pendaftaran secara online. Sebarang perubahan akan diberitahu kemudian.

Harap maklum. Terima kasih.

"Ke Arah Melahirkan Mutarabi Yang Cemerlang"

Untuk makluman lebih lanjut,
Hubungi 04-6491158/ 013-4169098/019-4119554